vineri, 24 decembrie 2010

Mos Craciun, Rudolf si cei noua reni.

        
            Chiar daca nu are mare legatura cu masinile m-am gandit sa scriu un mic articol despre Mos Craciun si renii sai ca tot ne aflam in aceasta perioada de sarbatori, nasterea Domnului.....

   Daca stam sa ne gandim povestea lui Mos Craciun are o istorie foarte lunga, dar in ziua de azi copii sunt primii care asteapta ziua de 25 Decembrie, pentru ca dimineata sa gaseasca sub pom cadouri.

     Probabil ca ar fi mult prea modern ca mosul' sa umble cu masina in jurul lumii cu cadourile dupa el,asa ca unul din cei mai cunoscuti reni ai mosului, pe nume Rudolf face parte din echipa lui Mos Craciun.

     Stiti ca din cei noua reni ai mosului Rudolf este seful echipei renilor? Oare de ce? Rudolf era mereu necajit de catre ceilalti opt reni pentru ca el avea mereu nasul stralucitor si rosu, iar prietenii lui nu se jucau cu el. Pe Rudolf il supara foarte tare acest lucru si a incercat sa isi opreasca nasul, pentru a nu mai fi stralucitor. Dar in zadar, asta nu s-a intamplat niciodata.
    
      Si acestea fiind spuse in sera de ajun, Mos Craciun se pregatea sa plece pentru a imparti cadouri, dar afara fiind mai cald s-a lasat o ceata densa de nu se putea vedea nici 5 metri in fata. Asa ca mosu' era tare suparat gandindu-se ca putea sa anuleze impartirea cadourilor. Si cum statea Mos Craciun privind cei noua reni, dintr-o data l-a zarit pe Rudolf cu nasul lui stralucitor prin ceata la ceva distanta, asa ca mosul s-a gandit ca nasul rosu si straluicitor al lui Rudolf poate sa ghideze ceilalti reni prin ceata.

     Exact asa s-a si intamplat, iar de atunci Rudolf este seful echipei renilor lui Mos Craciun.Un comentariu:

  1. foarte frumoasa povestea, si ai gasit si o legatura intre legenda aceasta de craciun si blogul tau legat de automobile, bravo...

    RăspundețiȘtergere

Felicitari - Roportal